Bezoekersmanagement 2021

Hoeveel bezoekers we in 2021 kunnen verwachten weet nog niemand, maar dat ze komen is zeker!

250 parkeerplaatsen

Dit jaar hebben we voor het eerst zo’n 250 parkeerplaatsen voor personenauto’s beschikbaar in het havengebied van Alblasserdam. Op en rond de voormalige camperplaats ‘Kinderdijk’ worden dit jaar parkeerplaatsen voor personenauto’s aangebracht. De campers vinden nu een plekje voor overnachting op de nieuwe camperplaats Souburgh. De verwachting is dat zeker op de weekdagen er dan voldoende parkeercapaciteit beschikbaar is voor de bezoekers van Kinderdijk.

Via de app worden bezoekers verwezen naar parkeerlocaties

In de weekenden en op de piekdagen zal nog wel gebruik worden gemaakt van het parkeerterrein bij IHC. Om ervoor te zorgen dat bezoekers ook daadwerkelijk op de gewenste locatie parkeren, zullen bezoekers al bij het boeken via de website of app van het Werelderfgoed Kinderdijk worden verwezen naar de parkeerlocaties. Via dezelfde boeking kunnen bezoekers een keuze maken voor het vervoer vanaf Alblasserdam naar Kinderdijk en terug. De meest voor de hand liggende mogelijkheden zijn dan de shuttle, de (huur-)fiets of de waterbus.

1 april parkeerterrein in gebruik

De planning is om, afhankelijk van bezoekersaantallen, het parkeerterrein op 1 april in gebruik te nemen. Matrixborden worden, net als in andere jaren, ingezet om bezoekers te verwijzen naar de juiste parkeerlocaties en om te wijzen op het parkeerverbod voor bezoekers in Kinderdijk dat op 1 april 2021 weer ingaat.

Gerelateerd project