Vergunningparkeren Kinderdijk start nog dit jaar!

Vanaf 15 september start in Kinderdijk het vergunningparkeren. Op verzoek van inwoners begint dan het ‘proefdraaien’ in Kinderdijk (gemeente Molenlanden). De maatregel is nodig om de leefbaarheid te verbeteren en moet voorkomen dat bezoekers van het Werelderfgoed Kinderdijk en andere niet-inwoners parkeren op parkeerplaatsen die bedoeld zijn voor de inwoners. Er komt een ruime bezoekersregeling, voor familie van inwoners, en een blauwe zone voor horecaondernemers.

In Alblasserdam besluit de gemeenteraad op 29 september 2020 over vergunningparkeren; daardoor kan op 30 september het vergunningparkeren op de West- Kinderdijk pas worden ingevoerd. In Alblasserdam geldt het vergunningparkeren op de West Kinderdijk van nummer 117 t/m 371 en op de Molenkade tot waar de auto’s mogen komen. Het vergunningparkeren geldt overigens alleen tijdens het toeristenseizoen: van 1 april tot 1 november.

Inwoners van Kinderdijk en de West-Kinderdijk hebben een brief ontvangen met informatie en aanvraagformulier van de gemeente Molenlanden. Er volgt in Kinderdijk na 15 september een gedoogperiode van vier weken, wat betekent dat de officiële handhaving start op 15 oktober. Ook in de West-Kinderdijk volgt na de invoering op 30 september een gedoogperiode en stopt het vergunningparkeren op 1 november.

Voor bezoek en familie kunnen inwoners van Kinderdijk en bewoners van de West Kinderdijk bezoekerspassen krijgen. Inwoners van Kinderdijk en bewoners van de West Kinderdijk krijgen een vignet dat zij achter de voorruit van hun auto kunnen plakken. De gemeenten stellen geen beperking aan het aantal auto’s per huishouden.

Gerelateerd project