25 jaar UNESCO Werelderfgoed Kinderdijk vieren we met diverse lezingen en andere activiteiten

Als u meer te weten wilt komen over het molenaarsvak, de rietcultuur of de plannen voor een 18e-eeuws ‘windpark’ met maar liefst 38 molens, dan is zaterdag 25 maart een dag om te noteren in uw agenda. Die dag worden meerdere lezingen gegeven over diverse onderwerpen gerelateerd aan Kinderdijk.

Op zaterdag 6 december 1997 werd het molencomplex officieel benoemd tot UNESCO Werelderfgoed. Dit zilveren jubileum laat de SWEK natuurlijk niet onopgemerkt voorbijgaan. Om dit met iedereen te vieren worden een jaar lang verschillende activiteiten georganiseerd in ons unieke stukje Nederland.

Ter ere van het 25-jarig jubileum als UNESCO Werelderfgoed organiseert SWEK een dag vol interessante lezingen, verzorgd door lokale sprekers. Alles met één overkoepelend thema: Kinderdijk en omgeving.

Tickets te koop

Het programma is zo ingedeeld dat het mogelijk is om bij meerdere lezingen aanwezig te zijn. Kijk voor het volledige programma met de verschillende onderwerpen van de sprekers Richard Slagboom van de Natuur- en Vogelwacht, Willem Jan Nederlof van de Historische Vereniging West-Alblasserwaard en molenaars Aart van Krimpen en Aad Schouten op deze website en koop uw tickets eenvoudig online.

Jubileumactiviteiten

Naast deze lezingen vinden er dit jaar meer activiteiten en evenementen plaats om het 25-jarig UNESCO-Werelderfgoedjubileum te vieren. Zo is er iedere maand iets te beleven in de bekende parel van Zuid-Holland. Alle elementen van ons beroemde Nederlandse waterbeheer komen hier samen: eeuwenoude molens, indrukwekkende gemalen, slim aangelegde dijken, boezems en polders en prachtige monumentale panden. Van workshops en lezingen tot tijdelijke exposities. Rond iedere 25e van de maand komt er iets bijzonders in Kinderdijk voorbij.