Nieuwe exploitant Waterbus

De combinatie Aqualiner/Swets ODV Maritiem verzorgt vanaf 2022 het vervoer met de Waterbus. De rechter in Den Haag heeft alle bezwaren van de huidige vervoerder, Aquabus, van de hand gewezen.

De Waterbus is een belangrijk vervoermiddel voor bezoekers aan Werelderfgoed Kinderdijk die vanuit Rotterdam en Dordrecht reizen. Opdrachtgever provincie Zuid-Holland maakte in het voorjaar al een keuze voor de nieuwe vervoerder, die ook in Antwerpen een Waterbusdienst exploiteert. De huidige concessiehouder Aquabus maakte echter bezwaar tegen een aantal voorwaarden in het contract. Na de uitspraak van de rechter is de weg vrij voor de provincie Zuid-Holland om de combinatie Aqualiner/Swets ODV Maritiem de exploitatie van de Waterbus te gunnen.

Aquabus verzorgt de lijndienst nog tot 2022, waarna het nieuwe contract ingaat. De Waterbus vervoert jaarlijks 1,9 miljoen passagiers, van wie vele tienduizenden naar Kinderdijk. Wat er gaat gebeuren met de huidige dertien schepen die Aquabus nu gebruikt is nog niet duidelijk. Volgens een provinciewoordvoerder is dat onderdeel van onderhandelingen tussen de oude en de nieuwe vervoerder. (Bron Binnenlands Bestuur)

Voor meer informatie:
https://www.binnenlandsbestuur.nl/ruimte-en-milieu/nieuws/definitief-nieuwe-exploitant-waterbus.14572849.lynkx