Ontwikkeling en realisatie Zuidelijk Havengebied flinke stap dichterbij!

Vrijdag 6 november jl. ondertekenden wethouder Arjan Kraijo, namens de gemeente Alblasserdam, en directeuren Tomas van den Berg van De Langen & Van den Berg (Bergambacht) en Arco Smit van Stevast Ontwikkeling (Capelle aan den IJssel), de ontwikkelovereenkomst voor het Zuidelijk Havengebied.

Deze combinatie gaat een plan ontwikkelen voor een woonwijk van ca. 90 woningen (inclusief parkeerplaatsen), waarvan ca. 40 in de sociale sector, een brug richting Landvast en een transferium voor ca. 350 auto’s.

In de komende periode worden de omwonenden en andere stakeholders actief geïnformeerd over de ideeën binnen het plan om zo mee te denken bij de nadere invulling van het plan.

Selectieprocedure

De gemeente heeft het afgelopen half jaar veel gesprekken gevoerd met diverse ontwikkelaars. De inschrijvingen zijn beoordeeld op diverse criteria, waarbij de combinatie ‘De Langen & Van den Berg/Stevast’ eruit sprong. Dit was door de beste prijs-kwaliteitverhouding en hun kwaliteiten om onderscheidende woonmilieus te creëren.

Zuidelijk Havengebied Alblasserdam

Het Zuidelijk Havengebied in Alblasserdam is al jarenlang een braakliggend ontwikkelgebied, direct grenzend aan de entree van het dorp. De komende jaren wordt het havengebied van Alblasserdam ontwikkeld van stenige opslagplaats voor auto’s, campers en boten naar een levendig onderdeel van het dorpscentrum. Een centrum waarin het van oorsprong maritieme verleden van het gebied voelbaar is. Deze ontwikkeling is ook regionaal interessant. Het kan als aanjager werken voor andere projecten in de regio en levert ook een bijdrage aan de ambities uit de Groeiagenda van de Drechtsteden. Planning oplevering: eind 2023.