Parkeren westrand Nieuw-Lekkerland

Aan de westrand van Nieuw-Lekkerland wordt een parkeerplaats ingericht, specifiek voor campers en touringcars. Campers kunnen daar overdag gedurende hun bezoek aan Kinderdijk hun camper parkeren (betaald); toeristenbussen parkeren daar tijdelijk (ook betaald) nadat ze hun passagiers in Kinderdijk hebben afgezet.

Het terrein met ongeveer 90 plekken krijgt een eigen toegang vanaf de Lekdijk. Op die manier wordt het dorp niet belast met het toeristische verkeer. Op het terrein komen enkele voorzieningen voor campers.

Hoognodig

Het aantal bezoekers dat Kinderdijk met de camper bezoekt, groeit sterk. Er is daardoor een tekort aan geschikte parkeerplekken voor campers. Ze parkeren vaker op openbare plaatsen en belemmeren regelmatig de doorstroming van het verkeer.

Campers worden straks via aangepaste bewegwijzering en via de routegeleiding in de Kinderdijk-app direct verwezen naar de westrand van Nieuw-Lekkerland of naar het camperterrein in Alblasserdam.

Eerste fase

De aanleg van het parkeerterrein is een eerste fase in de ontwikkeling van de westrand. Wanneer de gemeentewerf Nieuw-Lekkerland verhuist, willen we ook hier parkeren mogelijk maken.

Planning
  • 01 april 2021 / Het parkeerterrein is begin 2021 klaar