Parkeren westrand Nieuw-Lekkerland

Aan de westrand van Nieuw-Lekkerland wordt een parkeerplaats ingericht, specifiek voor campers en touringcars. Campers kunnen daar overdag gedurende hun bezoek aan Kinderdijk hun camper parkeren (betaald); toeristenbussen parkeren daar tijdelijk (ook betaald) nadat ze hun passagiers in Kinderdijk hebben afgezet.

Het terrein met ongeveer 90 plekken krijgt een eigen toegang vanaf de Lekdijk. Op die manier wordt het dorp niet belast met het toeristische verkeer. Op het terrein komen enkele voorzieningen voor campers.

Hoognodig

Het aantal bezoekers dat Kinderdijk met de camper bezoekt, groeit sterk. Er is daardoor een tekort aan geschikte parkeerplekken voor campers. Ze parkeren vaker op openbare plaatsen en belemmeren regelmatig de doorstroming van het verkeer.

Campers worden straks via aangepaste bewegwijzering en via de routegeleiding in de Kinderdijk-app direct verwezen naar de westrand van Nieuw-Lekkerland of naar het camperterrein in Alblasserdam.

Eerste fase

De aanleg van het parkeerterrein is een eerste fase in de ontwikkeling van de westrand. Wanneer de gemeentewerf Nieuw-Lekkerland verhuist, willen we ook hier parkeren mogelijk maken.  Na opgelopen vertraging starten dit najaar de werkzaamheden.

De start van de werkzaamheden is vertraagd door aandacht voor aanwezige (beschermde) diersoorten. De Wet Natuurbescherming schrijft hiertoe zorgvuldig onderzoek voor. Uit dit onderzoek is gebleken dat enkele beschermde diersoorten hun woon- en leefgebied hebben in of nabij het projectgebied. Om te kunnen starten met de werkzaamheden is een ‘ontheffing flora en fauna’ nodig en dient bij de uitvoering rekening gehouden te worden met de aangetroffen dieren. De ontheffing is inmiddels verleend. Bedoeling is om in het najaar 2022 te starten met de uitvoering, zodat de parkeerplaats voor het seizoen 2023 open kan gaan.

Mocht u hierover nog vragen hebben, dan kunt u contact opnemen met Patrick Duijzer via telefoonnummer 06-50193675 of e-mail: patrick.duijzer@jouwgemeente.nl .

De innovatieve afrit naar parkeerterrein ‘Westrand’ eerste in Nederland

 

Planning
  • 01 augustus 2022 / Start werkzaamheden
  • 30 april 2023 / Verwachte afronding en oplevering parkeerterrein
  • 21 juni 2024 /