Stedenbouwkundige visie in de krant

De nieuwe raad van Molenlanden heeft op 19 april unaniem ingestemd met de Stedenbouwkundige visie voor de herontwikkeling van het Entreegebied van het werelderfgoed. Een mooi resultaat wat samen met de betrokken molenbewoners, inwoners van het dorp en vertegenwoordigers van de SWEK, de provincie, het waterschap en de gemeenten Molenlanden en Alblasserdam is bereikt.

Als het gebied volgens de voorstellen uit de visie ontwikkeld wordt, krijgt Kinderdijk de kans haar verhaal te vertellen. Dan krijgt het ook de uitstraling die een UNESCO Werelderfgoed verdient en gaat toerisme hand in hand met een leefbaar dorp en behoud van de natuur.
De afgelopen weken (op 28 april, 13 mei en 30 juni) namen we alle inwoners van Molenlanden en Alblasserdam mee in deze ontwikkeling. In een aantal speciale gemeentepagina’s in Het Kontakt Alblasserwaard wordt verteld over de visie en over het ‘Het Verhaal van Kinderdijk’: hoe er in het gebied 750 jaar lang geleefd wordt met water. Het Verhaal en de Visie gaan namelijk hand in hand bij de ontwikkeling van dit prachtige werelderfgoed. En over de ontwikkeling van het toerisme en het effect op Kinderdijk en de inrichting van het gebied.

Lees de publicaties in het Kontakt Alblasserwaard (PDF)