(Vergunning)parkeren in Kinderdijk

Let op: een parkeervergunning is vanaf 1 april 2021 nodig om in Kinderdijk te kunnen parkeren. Zo blijven de bewoners verzekerd van een plek. En hun bezoekers ook.

Let op: de parkeervergunning is nodig vanaf 1 april 2021
Op 1 april 2021 gaat het vergunningparkeren in Kinderdijk weer in. Om te voorkomen dat bezoekers van Werelderfgoed Kinderdijk en andere niet-bewoners parkeren op parkeerplaatsen die bedoeld zijn voor de bewoners, heeft u een parkeervergunning nodig. Bewoners van Kinderdijk en West-Kinderdijk, die nog geen parkeervergunning hebben, kunnen deze aanvragen bij de gemeente Molenlanden. Uw aanvraag wordt zo snel mogelijk verwerkt. Voor bezoek of familie van bewoners in het gebied kunt u een bezoekerspas aanvragen.


Vraag ‘m nu direct aan:
www.molenlanden.nl/vergunningparkeren-kinderdijk

Op dit kaartje ziet u over welk gebied het precies gaat (klik op het kaartje om te vergroten):


Hou bij parkeren rekening met de ondernemers in het dorp!

Bij invoering van het vergunningparkeren is met de ondernemers in het dorp, de Klok en bakker Stam, afgesproken dat er voor hun gasten enkele parkeervakken met een blauwe zone zouden worden gereserveerd. Voor bakker Stam aan de Molenstraat is dat geen probleem, daar is al langer een blauwe zone. Het plan om voor de Klok aan de Molenstraat en aan de Schansweg enkele parkeerplaatsen via een blauwe zone te reserveren, stuit op bezwaren van de politie. In overleg met de ondernemer is er nu voor gekozen om bij enkele parkeervakken een wit bord te plaatsen met de tekst ‘Parkeren gasten De Klok’.

Vriendelijk verzoek aan alle inwoners die beschikken over een parkeervergunning om die plekken dan ook vrij te houden. Daarmee steunen we de ondernemers in het dorp!

Drukte in de weekenden

Zodra het lekker weer is, is het molengebied een gewilde plek om te komen wandelen, juist nu bezoekerslocaties voorlopig nog gesloten zijn. We merkten dat al in de wintermaanden en we zullen dat de komende weken zeker ook weer gaan merken.

Na overleg tussen de SWEK en beide gemeenten is afgesproken dat

  • op de officiële communicatiekanalen de boodschap blijft staan dat het molengebied gesloten is. Desondanks zullen er, zeker in het weekend, veel mensen met de auto naar het gebied komen. Die worden dan via het matrixbord aan de Molenstraat naar de parkeerplaats van IHC verwezen.
  • Daarnaast zal, indien de weersvoorspelling daar aanleiding toe geeft, op drukke dagen iemand van de SWEK bij de ingang het verkeer terugverwijzen naar het IHC-parkeerterrein. De gemeente heeft een aantal extra BOA-ondersteuners aangetrokken. Die zullen regelmatig in Kinderdijk te zien zijn, zeker op de drukke dagen in het weekend. Zodra de bezoekerslocaties opengaan, zal het verkeer in Alblasserdam worden opgevangen en gaat de shuttlebus weer rijden.